Ticker

6/recent/ticker-posts

Visit Melaka : Hujung Minggu Di ibis Hotel Melaka

Bercuti di Melaka

Hangout Santai di ibis Hotel Melaka: Pengalaman 3 Hari 2 Malam | Jadi, ceritanya macam ni lah. Min dan kawan-kawan baru je balik dari Melaka untuk urusan kerja pada minggu lepas (18-20/08/23). Sepanjang kami kat sana, kami memilih menginap di ibis Hotel Melaka. 

Memang best sangat-sangat. Dekat dengan mana-mana, harga pun tak mencabar. Baca sampai habis, korang pun boleh faham kenapa kami rasa best gila stay kat sini.

Lokasi Tepat Giler

tempat menarik di melaka

Satu perkara yang paling menarik tentang ibis Hotel Melaka adalah lokasinya dekat dengan banyak destinasi popular di Melaka. Fikirkanlah, hanya dalam masa 7 minit berjalan kaki, kami sudah sampai di Dutch Square, lokasi tumpuan pelancong yang terkenal dengan bangunan-bangunan bersejarah dan cantik. Ini termasuklah menara jam, St. Paul's Hill, dan gereja-gereja bersejarah yang menjadikan Dutch Square begitu istimewa.

Tidak hanya itu, untuk penggemar Jonker Street Night Market, ibis Hotel Melaka juga adalah pilihan yang tepat. Hanya dalam masa lebih kurang 10 minit berjalan kaki, anda sudah sampai ke pasaran malam yang terkenal ini. Ini bermakna korang boleh menikmati suasana dan makanan sedap di Jonker Street tanpa perlu risau tentang tempat letak kereta atau kesesakan lalu lintas.

Kemudahan lokasi yang diberikan oleh ibis Hotel Melaka merupakan satu kelebihan yang pasti akan memudahkan perjalanan.

Bilik Sederhana, Tapi Puas Hati


Ketika kami memilih untuk menginap di Ibis Hotel Melaka, kami tahu bahawa kami tidak akan menemui benda-benda yang terlalu mewah atau glamor. Namun, begitu kami memasuki bilik inap kami, rasa selesa yang luar biasa terasa. Lantai kayu yang hangat dan dekorasi yang memberikan nuansa rumah sangat menenangkan jiwa. Walaupun tidak mewah, bilik ini memberikan suasana yang menenangkan dan memulihkan tenaga.

Satu perkara yang kami hargai adalah kelengkapan yang disediakan oleh Ibis Hotel Melaka. Mereka mengambil berat untuk memastikan pengalaman inap kami adalah yang terbaik. Dari Wi-Fi percuma, TV pintar, minibar, peti ais, peti besi keselamatan, hingga selipar dan alatan untuk membuat teh atau kopi, semuanya disediakan. Kemudahan-kemudahan ini mungkin kelihatan sederhana, tetapi ia cukup memenuhi keperluan dan memudahkan perjalanan kami.


Memang benar bahawa Ibis Hotel Melaka tidak memfokuskan kepada kemewahan yang berlebihan. Namun, apa yang mereka tawarkan adalah pengalaman inap yang selesa dan menyenangkan. Kami merasa seperti berada di rumah sendiri, di tengah-tengah suasana baru.

Hidangan Enak Untuk Dinikmati


Bagi para pencinta kuliner, ibis Kitchen dan Parched Café adalah destinasi yang wajib dikunjungi untuk merasai hidangan berkualiti yang memukau. Dengan pelbagai pilihan hidangan yang disediakan, pasti korang akan terpukau dengan pengalaman santapan yang menggoda selera.

Weekend Hi-Tea Buffet
Jika korang mencari pengalaman santapan yang santai dan memuaskan di waktu hujung minggu, Weekend Hi-Tea Buffet di ibis Kitchen adalah pilihan yang tepat. Terletak di aras G, ibis Kitchen menawarkan hidangan makan tengahari yang menggugah selera. Disini ada pelbagai hidangan lazat dan pencuci mulut seperti kuih tradisi, puding, kek yang lembut, dan beraneka jenis buah-buahan. 

Dengan pelbagai pilihan makanan yang disediakan, pasti setiap suap akan memberikan kenikmatan yang tidak terhingga. Weekend Hi-Tea Buffet ini hanya tersedia di hujung minggu dan cuti umum, bermula dari pukul 12 tengahari hingga 4.30 petang. Dan yang lebih menarik, semuanya hanya berharga RM56 seorang.

ibis melaka
Asam Pedas Ikan Pari Set claypot
Bagi pecinta cita rasa asam pedas, jangan lepaskan peluang untuk mencuba Asam Pedas Ikan Pari Set claypot di ibis Kitchen. Dengan telur masin, ulam-ulam segar, sambal belacan yang pedas, serta nasi putih yang lezat, set ini pasti akan memuaskan selera. Hidangan ini boleh dinikmati dari pukul 12 tengahari hingga 10 malam, dan semuanya hanya dengan harga RM28++ setiap set. Rasai kehangatan dan kelezatan asam pedas yang klasik dalam setiap suapan, tak perlu buang masa cari asam pedas kat luar dah.

Afternoon Tea
Tidak ketinggalan, Parched Café juga menawarkan pengalaman minum petang yang santai dan menyegarkan. Dalam suasana yang tenang, kita dapat menikmati Afternoon Tea dengan pelbagai jenis kuih muih tradisi yang memikat selera. Kita boleh memilih dari dua pilihan Nyonya Kuih dengan harga RM8++ atau empat pilihan Nyonya Kuih dengan harga RM15++. Semuanya disajikan dengan penuh rasa dan kelezatan yang memuaskan.

Untuk Rehat dan Releks

Ibis Hotel Melaka
Gimnasium
Antara kemudahan lain yang korang boleh dapat di Ibis Hotel Melaka adalah kemudahan gimnasium yang disediakan. Korang boleh menjaga kecergasan diri tanpa perlu meninggalkan premis hotel. Kemudahan gimnasium ini dilengkapi dengan pelbagai peralatan yang moden dan lengkap, sesuai untuk korang yang gemar menjalani rutin senaman harian atau mencuba sesi senaman yang baru. Apa yang lebih menarik, korang boleh menikmati pemandangan kolam renang semasa menjalani senaman, memberikan pengalaman yang lebih menyegarkan.

Swimming pool
Dan tentu sahaja, jangan pula terlepas peluang untuk merasai keseronokan di kolam renang Ibis Hotel Melaka. Tidak hanya untuk orang dewasa, kolam renang ini juga mempunyai tarikan sesuai untuk anak-anak. Ini menjadikan Ibis Hotel Melaka destinasi yang sempurna untuk percutian bersama keluarga. Anda dan keluarga boleh bermain air dan menikmati suasana yang menyegarkan di kolam renang sambil menikmati pemandangan yang menakjubkan.

Parkir Yang Luas & Percuma Untuk Tetamu Hotel

Ibis Hotel Melaka
Parking Ibis Hotel Melaka
Di Ibis Hotel Melaka, mereka mengambil berat tentang keperluan para tetamu mereka, termasuklah keselamatan kenderaan. Anda pasti teruja apabila mengetahui bahawa mereka menyediakan tempat letak kereta yang luas dan paling penting, ianya PERCUMA! Anda boleh memasuki premis hotel dengan hati yang lega dan tenang, kerana parkir yang mudah dan selamat telah diuruskan untuk anda.

Menginap yang Berbaloi

Menginap 3 hari 2 malam kat ibis Hotel Melaka ni memang takkan min lupakan. Lokasi yang strategik, bilik yang selesa lengkap dengan kemudahan moden, tak kira parking free, restoran yang santai, lobby bar yang memang cool, gym, dan kolam renang – semuanya buat pengalaman kami kat sini memang tak terlupakan. Jadi, kalau korang nak tempat yang santai tapi tak mengorbankan keselesaan ketika bercuti di negeri Melaka, ibis Hotel Melaka memang jawapannya. Terbaik!

@projektravel Ibis Hotel Melaka. Lokasi yang strategik, bilik yang selesa lengkap dengan kemudahan moden, parking free, restoran yang santai, lobby yang memang cool, gym, dan kolam renang mesra kanak-kanak. #Melaka #IbisHotelMelaka #HotelReview #HotelDiMelaka #VisitMelaka ♬ Live Your Beautiful Life - Gray Griggs

Bagi mereka yang berminat untuk menginap di sini anda boleh dapatkan maklumat lanjut di ;

ibis Melaka
249 Jalan Bendahara
75100 Melaka, Malaysia.
GPS:2.197616. 102.25204
Telephone +60 6-222 8888
Fax +60 6-222 8899
Contact email H9101@accor.com

Catat Ulasan

0 Ulasan