Ticker

6/recent/ticker-posts

ASIA HORIZON INSTAGRAM CONTEST | Hadiah Utama Percutian Ke Turki

ASIA HORIZON INSTAGRAM CONTEST | Hadiah Utama Percutian Ke Turki | Peluang baik untuk mereka yang mempunyai akaun Instagram. Asia Horizon Magazine telah meganjurkan satu simple kontest dimana hadiahnya cukup besar iaitu tajaan percutian ke Turki selama 10 hari.

Cappadocia_foto by issep2014.org
Sedikit Info Mengenai Turki : Turki adalah sebuah negara besar di kawasan Eurasia. Wilayahnya terbentang dari Semenanjung Anatolia di Asia Barat Daya dan daerah Balkan di Eropa Tenggara. Ibu kota Turki berada di Ankara namun kota terpenting dan terbesar adalah Istanbul. Disebabkan oleh lokasinya yang strategis di persilangan dua benua, budaya Turki merupakan campuran budaya Timur dan Barat yang unik yang sering diperkenalkan sebagai jembatan antara dua buah peradaban. Dengan adanya kawasan yang kuat dari Adriatik ke Tiongkok dalam jalur tanah di antara Rusia dan India, Turki telah memperoleh kepentingan strategis yang semakin tumbuh

Tempat yang bakal di Lawati di Turki  
Bursa
Pergamon
Kusadasi
Pamukkale
Konya
Cappadocia
Istanbul.

Untuk pengetahuan korang. Seramai 12 orang blogger telah bertanding untuk memenangi hadiah percutian hebat ke Turki ini dan salah seorang dari mereka adalah merupakan admin di Projek Travel iaitu Mawardi Yunus. Apa yang lebih menariknya ; jika salah seorang dari mereka menang, pemenang boleh membawa seorang follower bertuah mereka bersama-sama ke Turki

Dengan lafaz بسم الله الرحمن الرحيم [bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm] . MawardiYunus dengan ini melancarkan "ASIA HORIZON IG CONTEST" anjuran Asia Horizon Magazine.

Syarat Untuk Menyertai "ASIA HORIZON IG CONTEST" 1. Mempunyai INSTAGRAM.
2. Pastikan akaun Instagram anda tidak "PRIVATE"
3. Follow Instagram [mawardiyunus]
4. Follow Instagram [asiahorizonmagazine] ~ wajib
5. Repost Gambar di Instagram [mawardiyunus] ~wajib  *rujuk gambar di bawah  • #Pastikan anda repost gambar di atas ini bersama 3 hastag #AhMawardi , #AsiaHorizon , #AsiaHorizonIgContest dan mention @asiahorizonmagazine
  • #Untuk memudahkan anda repost, MY mencadangkan supaya anda  menggunakan aplikasi [Instarepost] ataupun [PhotoRepost] yang boleh di download di [PlayStore] menggunakan telefon pintar anda.                                                                           
6. Tag rakan-rakan dan follower Instagram anda untuk join kontest ini.
  • #Semakin ramai peyertaan diterima, semakin cerah peluang untuk saya menang. Dan mungkin anda orang bertuah untuk bersama saya ke Turki.
#AMARAN dan PERINGATAN kepada semua yang terlibat. Untuk mengelakkan peyertaan anda menjadi sia-sia, anda tidak dibenarkan REPOST image bersama hastag lebih dari sekali. Jika ianya berlaku, peyertaan anda secara automatik akan di batalkan.

#Hanya seorang pemenang akan dipilih dari 12 blogger yang bertanding. Siapa yang mendapat bilangan sharing dan hastag individual paling banyak akan dikira pemenang dan layak untuk membawa seorang follower yang meyertai "ASIA HORIZON IG CONTEST" ini bersama ke Turki.

#Jika ditakdirkan menang, tarikh untuk percutian ke Turki adalah pada tempoh tahun 2015. Dan hanya peserta yang memenuhi kriteria sahaja akan di pilih. *Jangan lupa hastag #AhMawardi , #AsiaHorizon , #AsiaHorizonIgContest .

#Keputusan adalah muktamad.

"ASIA HORIZON IG CONTEST" akan berlansung selama 3 minggu iaitu bermula pada jam 2.00pm  19 November 2014 sehingga 10 Disember 2014.

Jangan lepaskan peluang anda, siapa tahu tuah anda untuk ke Turki. Jom pakat sebarkan.

Pemenang akan diumumkan pada 14 Disember 2014.

~Selamat Berjaya~


Catat Ulasan

1 Ulasan